DB Multiverse

Què és Bola de Drac?

No entens alguna cosa d’aquest comic? És normal tractant-se d’una seqüela de Bola de Drac, deu anys després del final de la sèrie. De totes formes és necessari que coneguis algunes coses abans que t’inmersis en la lectura del manga.

A grans trets, Bola de Drac tracta de lluitadors amb super poders que salven el món davant de la destrucció de monstres qui tenen també super poders. Tots poden volar, llançar ràfegues d’energia, trobar els enemics sentint les seves forces espirituals i alguns altres tenen les seves pròpies tècniques.

Aquí estan els personatges i els conceptes que has de saber.

Notes per aquells que coneixen bé Bola de Drac:
1) Aquesta pàgina és un resum del que s’ha de saber al final de Bola de Drac i no abarca més. Heu de comprendre que hi ha detalls que s’han omès.
2) Bola de Drac GT no existeix.
3) DBM passa 10 anys després del final de DBZ, per tant 20 anys després de la saga d’en Bu. Las imatges que us mostrem aquí corresponen al disseny dels personatges DBM.

Nota per la resta: massa personatges? No et preocupis, us els introduirem lentament en el nostre manga.

Manga i Dibuixos animats (Anime)

Bola de Drac és un manga dibuixat per l’Akira Toriyama des de 1985 a 1995.
Aquest manga va ser totalment adaptat com anime, anomenat primer Dragon Ball i després Dragon Ball Z (per això a vegades utilitzem les sigles “DBZ”).
La majoria d’imatges que veieu provenen dels dibuixos animats i les altres van ser dibuixades per nosaltres.

Els Guerrers de l’Espai

[IMG] Son Goku
[IMG] Vegeta

Són extraterrestres que semblen humans. Van néixer al Planeta Vegeta. Han nascut per el combat i són els protagonistes de la història de Bola de Drac. El seu planeta va ser destruït per en Frízer (veure en l’apartat de “vilans”). Només hi ha dos supervivents actualment: en Goku, l’heroi de Bola de Drac, i en Vegeta, el príncep dels guerrers. Tots dos habiten a la Terra.

Al principi, en Vegeta odiava a en Goku i sempre li volia demostrar que ell era el més poderós. Quan en Goku va néixer al planeta Vegeta, li van posar de nom Kakarot, però va ser enviat a la Terra on va perdre tota la memòria i va canviar el seu comportament violent.

Tots dos han format una família i tenen fills que són meitat humans i meitat guerrers i gràcies a aquesta mescla tenen un poder diferent i superior. No obstant, aquests mestissos no tenen gaire interès en lluitar.


[IMG] Son Gohan
[IMG] Son Goten (SSJ)
[IMG] Son Goten

El primer fill d’en Goku és en Son Gohan, de 36 anys. No ha lluitat durant molt de temps però al final de DBZ ell és el guerrer més poderós de tots.

El segon fill d’en Son Goku es diu Son Goten (28 anys d’edat) Ajuda en batalles però no és la seva passió.


[IMG] Trancs
[IMG] Trancs (SSJ)
[IMG] Bra

En Trancs, de 18 anys, és el primer fill d’en Vegeta. És un gran amic d’en Son Goten i, com a ell, no lo interessa la lluita, però els dos junts són increïblement poderosos.
A DBZ, un altre Trancs va venir d’un futur apocalíptic i va participar activament en la història.

En Vegeta també té una filla que es diu Bra (16 anys).


[IMG] Videl
[IMG] Pan

En Son Gohan va deixar la lluita i es va casar amb la Vídel, la filla del senyor Satan, el teòric campió del món de lluita. Tenen una filla, la Pan, de 14 anys d’edat.

Teniu en compte que les edats dels personatges són diferents que les fonts oficials. Aquestes edats són les que utilitzem en el nostre manga.

Transformacions

Alguns personatges poden canviar el seu aspecte. Això sempre està relacionat a un augment del poder i de les seves habilitats en la lluita.

Els Guerrers de l’espai i els seus descendents es poden convertir en Super Guerrers (abreviat com SSJ), si són suficientment poderosos i estan preparats. Els seus cabells es tornen grocs i de punta i emeten una aura groga.
Si superen la força dels Super Guerrers assoleixen un nou estat: El Super Guerrer de segon nivell (SSJ2): El cabell se’ls fa encara més punxegut i la seva aura daurada està rodejada de raigs.
Finalment, l’últim estat consisteix a superar el Super Guerrer que ha superat la força dels Super Guerrers (Super Guerrer de tercer nivell o SSJ3). Només en Goku i en Gotrancs (veure l’apartat de “fusions”) hi arriben. La peculiaritat d’aquesta transformació és que els cabells se’ls torna molt llargs, gairebé a tocar a terra, els hi desapareixen les celles, l’aura se’ls torna rodona i envoltada de raigs.

Els guerrers mestissos també es poden transformar. A la saga d’en Buu, en Son Gohan no es transforma en Super Guerrer, no perquè li manqui poder, sinó tot al contrari. La raó és perquè el Deu Neptú de fa 15 generacions (Roh Kaiotxín) li allibera tot el poder que té ocult. És per això que no necessita transformar-se en Super Guerrer i pot lluitar immediatament al màxim nivell.

[IMG][IMG][IMG][IMG] Exemple: En Son Goku en estat normal, en Super Guerrer, en Superr Guerrer de segon nivell i en Super Guerrer de tercer nivell.

En Frízer ( veure l’apartat de vilans) i tota la seva família tenen diferents transformacions en les quals els hi canvia la forma del cos.

Les fusions

Si dos persones són de la mateixa alçada i poden sincronitzar els seus poders, poden, després de fer un estrany ball, fusionar-se per convertir-se en una persona durant el període de 30 minuts.
En Son Goten i en Trancs van dur a la pràctica aquesta tècnica i es van convertir en en “Gotrancs”, qui és molt més poderós que els dos junts a la vegada.

[IMG][IMG][IMG] Gotrancs en estat normal, en Super Guerrer i en Super Guerrer de tercer nivell.
(quan en Son Goten i en Trancs tenien 7 i 8 anys respectivament)

Els Déus Neptú (Kaiotxíns) posseeixen unes arracades anomenades Potala. Si dues persones es posen una arracada cadascuna a la orella contrària que se la posa l’altre, es poden fusionar però els efectes són permanents (unió). Les arracadeses poden treure i utilitzar sempre que es vulgui.
Per combatre a en Bu, (mirar apartat dels “vilans”), en Son Goku i en Vegeta van utilitzar les arracades i es van fusionar i va néixer en “Vegeku”. Però, sobtadament, la fusió va deixar de fer efecte quan van endinsar-se dintre del cos d’en Bu. Des de llavors, en goku i en Vegeta van tornar a recuperar els seus respectius cossos.

[IMG][IMG] Vegeku, en estat normal i en Super Guerrer.

Els Nàmecs

[IMG] Un nàmec (Neil)
[IMG] Cor Petit

Els Nàmecs són habitants del planeta Nàmec. Són savis, poderosos i... asexuals. Són de color verd, parlen la llengua de Nàmec i poden regenerar qualsevol part del seu cos.

Hi ha alguns especialistes en lluites que poden ser molt poderosos. Altres són especialitzats en màgia i poden curar a les persones o fins i tot crear les Boles de Drac (mirar el següent apartat). Tots poden crear objectes del no res, com per exemple roba.

Hi ha dos Nàmecs que viuen a la Terra, en el Palau del Tot Poderós: en Cor Petit, un guerrer i en Dende, un mag.

Les Boles de Drac

[IMG] Boles de Drac

Són un conjunt de 7 boles transparents que contenen un cert número d’estrelles que es diferencien les unes amb les altres. Una bola conté una estrella, una altra dos, i així successivament fins arribar a set.

Si reuneixes les 7, pots cridar (sempre que ho facis en el llenguatge correcte) al drac sagrat i que apareix i et concedeix un o diversos desitjos. Després d’això, desapareix i les 7 boles s’escampen al voltant de tot el món i es transformen en unes pedres convencionals.
Després d’un temps, les boles recuperen la seva transparència i es poden tornar a reunir i formular el/s desitg/desitjos.

Pots demanar el que gairebé qualsevol cosa, com per exemple tornar la vida a una persona. Per exemple, en Son Goku ha mort dos cops (i en Vegeta també), però avui dia segueixen vius. També es poden reviure grups de persones. Per exemple, tots els habitants de la Terra han mort, però se’ls va tornar a la vida :)
El drac sagrat no concedirà desitjos que sobrepassin el poder del seu creador, com ara destruir un monstre molt poderós.

[IMG] Sheron
[IMG] Porunga

A la Terra hi ha set voles de drac que van ser creades per en Dende. El nom del drac sagrat és Sheron i pot concedir dos desitjos.
Originalment, el drac va ser creat per el “pare” d’en Cor Petit i només podia concedir un desitg i no es podia demanar el mateix dos cops.

Un altre dac es troba a Nàmec. Va ser creat per el Gran Gurú (també anomenat "Cap dels Nàmecs"o "Venerable ancià"), el drac del qual s’anomena Porunga i pot concedir fins a 3 desitjos.
Al principi només no podia ressuscitar més d’una persona per desig. Només apareix i fa cas de les pregàries quan s’utilitza la llengua dels Nàmecs.

Els Vilans

Hi ha nombrosos monstres amb un gran poder que tracten de destruir la Terra o l’univers sencer. Gairabé tots van ser destruïts per els nostres herois

[IMG] Frízer
[IMG] King Cold

En Frízer va ser el primer monstre. També l’acompanyen el seu pare King Cold i el seu germà Cola. Té diverses transformacions en les quals el seu cos canvia radicalment i el seu poder s’incrementa de manera raonable depenent de la transformació. Tota la seva família va ser liquidada per els nostres herois, que acababen d’assolir per primer cop l’estat de Super Guerrer.


[IMG]
[IMG]

En Cèl•lula és un monstre creat amb alteracions cel•lulars i que posseeix les habilitats i les tècniques dels nostres heroies (dels Guerrers de l’espai, dels Humans, dels Nàmecs i fins i tot d’en Frízer). Pot curar-se de les seves ferides i regenerar qualsevol part del seu cos. La única manera de destruir-lo és exterminar-lo per complet, des de la primera fins la última cèl•lula del cos.
Va ser liquidat per en Son Gohan convertit en Super Guerrer de segon nivell (una transformació que no utilitza mai més)


[IMG] En Broly intentant alliberar-se
[IMG] Ho ha aconseguit! Toqueu el dos!

En Broly és el Super Guerrer Llegendari. Posseeix un poder tan increïble que no para de créixer-li. És gairebé invencible i totalment insensible als atacs.
Quan era només un nadó, es va salvar juntament del seu pare de la destrucció del Planeta Vegeta gràcies al seu enorme poder. El seu pare va fer que li dissenyessin un dispositiu per controlar el seu increïble poder. Desgraciadament, la topada amb en Son Goku, el qual odia des del dia del seu naixement, va fer que el seu poder augmentés tant que el dipositiu que limitava el seu poder es trenqués, convertint-se en el Super Guerrer Llegendari.
Sí, en efecte, al Planeta Vegeta, quan en Son Goku era un nadó anomenat Kakarot, estava plorant a tota hora i impedia dormir a en Broly. Aquest rancor és encara persistent... ;)
Va ser esclafat contra el Sol gràcies al treball en equip dels nostres herois... bé, de fet és el que creien!


[IMG] En Bu absorbint
[IMG] El Monstre Bu manipulat per en Badidí i posteriorment amic d’en Satan
[IMG]L’ Ub: la reencarnació del Monstre Bu

El Monstre Bu és un monstre màgic manipulat per el mag Babidí. Aquest monstre amb forma de xiclet i de color rosa, pot canviar de forma, estirar-se, regenerar-se sempre que li quedi intacte una mínima part de l’organisme, etc.
Té la màgica habilitat de convertir en dolços als qualsevol persona.. Però encara és pitjor perquè pot absorbir qualsevol adverari rodejant-lo amb una part del seu cos i fer augmentar els seus poders.. Pot tenir dintre seu tanta gent com vulgui iutilitza la roba del ser més poderós que duu dintre seu
Milers d’anys abans, en Bu va matar i absorbir tots els Déus Neptú (els 5 Kaiotxín) excepte un. Va absorbir al més poderós però no el va fer més poderós, ans el contrari, lo va canviar la personalitat convertint-se en una boleta de greix divertida i capaç de controlar-se. A la Terra amb en Babidí, va matar-lo i es va convertir en un bon amic d’en Satan, qui li va ensenyar que no s’havia de matar a la gent sense cap raó.
Però va succeir un esdeveniment que va fer que en Bu es dividís en dues parts. La bona, la boleta de greix, que es convertirà en un defensor del bé.
La malvada, que absorbirà a en Cor Petit, a en Gotrancs i a en Son Gohan. No obstant, no va poder fer-li front a en Vegeku, qui es deixa absorbir expressament per entrar en el seu cos per alliberar els seus amics. Dintre del seu cos, en Vegeku es desfusiona i en Goku i en Vegeta aconsegueixen alliberar els seus amics
En Bu perd gran part del seu poder i torna a la seva forma inicial, que no veus aquí i que va ser definitivament exterminada.
No obstant, en Goku demana que la seva ànima es reencarni en una persona bona i d’aquesta manera neix l’Ub. En Son Goku es va encarregar del seu entrenament. Hi ha dos existències convivint: en Bu (menys poderós que l’original) i l’Ub (humà, la reencarnació d’en Bu amb un gran poder).

Ara ja saps tot el que necessites per poder llegir el nostre manga!

Llegeix el còmic

Idioma Notícies Llegeix DBM Els autors Fil Rss Fanarts FAQ Guia del torneig Ajuda Universos Bonus Esdeveniments Promos Associats
EnglishFrançais日本語中文EspañolItalianoPortuguêsDeutschPolskiNederlandsTurcPortuguês BrasileiroMagyarGalegoCatalàNorskРусскийRomâniaEuskeraLietuviškaiCroatianKoreanSuomeksiעִבְרִיתБългарскиSvenskaΕλληνικάEspañol Latinoاللغة العربيةFilipinoLatineDanskCorsuBrezhonegVènetoLombard X